ENGLISH

Vi tar gjerne imot råd, tips og veiledning angående nettsiden vår, som vi legger ned store mengder arbeid og energi i. Mail oss på:

finni@underveis.net

rune@underveis.net

Nå skjer det!
www.underveis.net er endelig online. Ønsker du å vite mere om hva underveis.net er det bare å følge linken under denne teksten. Vi vil prøve å oppdatere nettstedet så ofte vi kan slik at dere som besøker siden får ta del i prosjektet.

Les hele reportasjen..............

Nyttårslunsj ombord
1. januar inviterte vi våre foreldre til skipslunsj ombord i S/Y Underveis. Både for å vise fram skjønnheten, kose oss, og for å få gjort oss mer kjent med S/Y Underveis.

Les hele reportasjen..............Kart med reiserute
Åpne siden og trykk på båten utenfor Norskekysten for å starte ferden.

Jula varer helt til påske

I alle fall ombord på S/Y Underveis. Nå må juletreet ned og vike plassen for påskekyllinger og påskeduk. Neste gang juletreet skal opp er forhåpentlig vis vi og båten på andre siden av Atlanterhavet et sted.

Les hele reportasjen..............


S/Y Underveis blir dokumentarfilm!
Produksjonsselskapet Yesbox productions i Bergen har bestemt seg for å lage dokumentarfilmserie av jordomseilingen til S/Y Underveis.

Les hele reportasjen.............


Sponsorer:
Samarbeidspartnere
Bidragsytere

Ilddåp for S/Y Underveis
RØST: På selveste St.Hans-aften fikk S/Y Underveis sin ilddåp på Kårøya. Foran nærmere 50 tilskuere, med flammeblåsing og luftbåren aserbajdsjansk champagne døpte gudmor Solveig Seines S/Y Splitter Pine formelt om til sitt nye, forpliktende navn S/Y Underveis.

Les reportasjen...........


S/Y Underveis på land
BERGEN: 20. august la vi endelig avgårde på seilturen vår, en tur vi har drømt om i seks år, og som vi regner med skal ta oss jorda rundt. En planlagt ferd på mer enn 50.000 nautiske mil over seks hav og syv kontinenter er nå en realitet.

Les hele reportasjen...........


RØST: Førstkommende søndag klokka 18 starter S/Y Underveis sin reise jorden rundt! Seks år med drømming og planlegging er dermed over, og nå er det på tide å skifte fokus over til de utfordringene vi kommer til å møte på de syv hav.
AVREISE: Nå har tiden kommet, og søndag setter S/Y Underveis seil mot det ukjente. Kursen går nedover Norgeskysten, med første stopp på Smøla. (Foto: Jan Erik Wessel)

Les hele reportasjen...........

Avreise søndag 20.august!

S/Y Underveis endelig underveis!

Pitstopp på Smøla
VEIHOLMEN: Etter tre døgns seilas på åpent hav fra Røst, så vi de karakteristiske vindmøllene på Smøla i horisonten.

Les hele reportasjen...........

BODØ: S/Y Underveis har vært i Bodø for å bli bunnsmurt, pusset, polert, og få montert logoer og registreringsnummer. Sol og stilla preget helga, ved siden av svette og hardt arbeide.

Les hele reportasjen...........


VOLLSETH: Etter å ha hatt vindstille over Stadthavet gikk vi for motor inn fjorden til Nordfjordeid og Runes tante Grethe. VI spiste oss opp og monterte vindroret som vi hadde fått sendt dit.

Les hele reportasjen...........

Vindroret montert på Nordfjordeid

Travle dager i Bergen
Tøffe tak for S/Y Underveis

BERGEN: Vi er tilbake i Bergen igjen, og blir nok her til over helga. Vi ble stoppet av en overhendig storm midt i Nordsjøen. Den ødela seilene og giret til motoren vår, og vi måtte til slutt ta oss til land. Men vi er straks i rute igjen!

Les hele reportasjen..........


Vi venter på været
BERGEN: Nå er vi klare for avreise igjen, og venter bare på at et lavtrykk over Shetland skal forsvinne og gi oss klar bane.

Les hele reportasjen...........

ENGLISH

Filmsnutter fra Bergen
Vask, rydd og fiks 4.8 MB
Rune sjekker propellen 2.2 MB
BERGEN: Til nå har vi fått filmet alt for lite, noe vi håper å få bedret på i fremtiden. Her er to filmsnutter som viser litt av hva vi driver med i Bergen.

Landkjenning på Shetland
BERGEN: Vårt opphold i Bergen ble noe forlenget på grunn av diverse gjøremål som trakk ut i tid. Men vi er ved godt mot, og ser fram til å sette over Nordsjøen allerede i dag mandag, dersom alt klaffer for oss.

Les hele reportasjen...........

LERWICK: Underveis har ankommet Shetland, og ligger nå trygt i havn. Turen over fra Bergen var flott, med enkelte røffe partier innimellom.

Les hele reportasjen...........


Ny linksamling

Media om oss

Vi har laget en ny linksamling med nesten alt som er skrevet med, om og av oss på andre nettsteder, nettaviser, TV og radiokanaler.

Eventyrlige dager på Shetland
SHETLAND: Venstrekjøring, billig øl, koselige folk, mange nordmenn, vakker og rå natur, Shetland har det meste. Vi foretok et uhøytidelig dypdykk i det øyene har å by på, og skal kortfattet forsøke å bringe noe av det videre til våre lesere.

Les hele reportasjen...........


Nærkontakt med "Nessie"
SKOTTLAND: Når høstmørket senker seg over det skotske høylandet er det høysesong for overnaturlige fenomener i Nessies rike. Allerede 20 minutter etter at vi hadde entret Loch Ness fikk vi et lite glimt av henne.

Les hele reportasjen...........


Avstikker til Edinburgh
EDINBURGH: Finni har vært på pilegrimsreise til Edinburgh på leting etter røttene til barnesirkuset han selv startet for 8 år siden.

Les hele reportasjen...........


Underveis over land
SKOTTLAND: Reisen gjennom Kaledoniakanalen i Skottland ble ikke bare første gang Underveis seilte i ferskvann, eller første gang skuta vår seilte over havflatenivå. På reisen gjennom Skottland fikk vi også våre første frostnetter, en håndfast påminnelse om gamlefar Kong Vinter som nådeløst puster oss i nakken mens vi seiler med stø kurs sørover.

Les hele reportasjen...........


Julestemning i Belfast
NORD-IRLAND: De fleste forbinder nok Belfast med George Best, IRA, irsk whiskey og over 80 år med blodig borgerkrig. Men visste du at Titanic ble bygget der? Vi søkte nødhavn i Belfast noen dager, og fant en by med sterke kontraster og tette bånd til sin nære historie.

Les hele reportasjen...........

Hjemmehavn
RØST

Værhard advent på Isle of Man
ISLE OF MAN: Isle of Man var under norsk herredømme fra 979 e. Kr. til utpå 1300-tallet. Det er folket på Man veldig stolte av, og både lynnet, naturen og været er veldig likt det i Norge. Novemberværet på Isle of Man har forresten vært det verste på 20 år, i følge lokale media.

Les hele reportasjen...........


Julefeiringen er Underveis
BREST: Underveis har nådd Brest i Frankrike, og vi tar nå et par uker på land for å feire jul og besøke gode venner i Paris og London.

Les hele reportasjen...........


Juleoverraskelse fra 5.klasse
Elevene i 5.klasse ved Røst barne- og ungdomsskole har laget flotte tegninger og sendt dem til oss i Paris som juleoverraskelse. De har gjort reisen vår til et prosjekt i geografitimene sine, og følger oss på turen rundt jorden.

Klikk her for bildegalleri...........


Norsk jul i London
LONDON: Det er kanskje i juletiden man savner slekt og venner hjemme aller mest. Julemat, sosialt samvær og familietradisjoner sitter dypt i ryggmargen til de fleste. Så også for oss på Underveis. Vi tok ingen sjanser, men satte oss på toget til London og den norske sjømannskirken der. Og helnorsk julefeiring ble det, kanskje den norskeste noensinne.

Les hele reportasjen...........


Reportasjer
2007
Vi er to barndomsvenner som setter av gårde på jordomseiling i siste halvdel av august 2006. Avreisested blir den vesle øya Røst, ytterst i Lofoten, der vi begge har vokst opp.

Les hele reportasjen..............

2008
Følg oss inn i år 2007 ved å trykke på denne linken
Gjestebok
Reiserute
Prosjektet
Bilder
Kontakt oss
Linker
Båten
Media om oss
Sponsorer
Om oss
2006
2009