ENGLISH

Satellittelefon
siden fra år 2006

Her er link til:
Vi tar gjerne imot råd, tips og veiledning angående nettsiden vår, som vi legger ned store mengder arbeid og energi i. Mail oss på:

finni@underveis.net

rune@underveis.net

Ønsker du å vite mere om hva underveis.net er det bare å følge linken under denne teksten. Vi vil prøve å oppdatere nettstedet så ofte vi kan slik at dere som besøker siden får ta del i prosjektet.

Les hele reportasjen..............
Cirque Nouveau
PARIS: Folk flest i Norge forbinder Frankrike med fantastisk mat og vin, fotball, moter og Eiffeltårnet. Finni derimot forbinder Frankrike hovedsaklig med Cirque Nouveau, som de fleste nordmenn aldri har hørt om og de færreste vet hva er.

Les hele reportasjen...........


Omaha Beach 63 år etter
OMAHA BEACH: Den 6. juni 1944 startet en alliert armada verden aldri hadde sett maken til, landgangsoperasjoner mot tyske kystbefestninger på Normandie-kysten i Frankrike. De idylliske strendene skrev seg i løpet av noen blodige morgentimer inn i verdenshistorien for alltid.
Les hele reportasjen...........

Paris - lysenes by
PARIS: Louvre, Eiffeltårnet, Champs Elysees, Moulin Rouge. Nyttår feiret vi i Paris, også kalt lysenes by, hos Randi og Jean-Charles Burgoint. Vi koste oss sånn at vi ble i en hel måned.

Les hele reportasjen...........

LAS PALMAS: Vi har endelig fått satelittelefonen i orden, og den virker nå helt fint. Det betyr at vi kan motta sms igjen, se www.iridium.com for mer info om å sende oss gratis sms. I tillegg vil vi ha telefontid, slik at de som vil kan ringe oss. Telefontiden er mellom klokka 18 og 19 lokal norsk tid. Dersom du ringer utenfor telefontiden, kan vi ikke love at vi har telefonen påslått, dette av kapasitetshensyn. Nummeret vårt er forøvrig +881631425148. Du kan sende oss sms når som helst på døgnet, syv dager i uken. Merk at vi ikke kan se nummeret til den som sender sms, ei heller kan vi svare. Husk derfor alltid å skrive hvem du er, og gjerne også mailadressen din, så vi kan svare deg på mail etter hvert.

Langturbøker
Den andre boken, «ABC for Atlanterhavsseilere», er en ren oppslagsbok med de mange tingene man bør vite og kunne om en havseilas skal bli vellykket. Ettersom stoffet presenteres alfabetisk, er det lett å slå opp og finne frem i boken. Begge bøkene kom ut i oktober/november i fjor høst, og er nå allerede trykket i opplag nummer to.

Du kan bestille begge bøkene ved å sende en mail til Trine på

detgladevanvidd@hotmail.com

Trine Amalie Sjøvold hadde aldri vært om bord i en seilbåt da hun la ut på langtur over Atlanteren sammen med sin samboer for snart tre år siden. Nå har hun skrevet to bøker om langturseiling.

Vi på Underveis har lest begge to, og vil gi dem våre varmeste anbefalinger. Planlegger du langtur, er dette fantastisk praktiske og inspirerende bøker på planleggingsstadiet.

«Det glade vanvidd» er beretningen om seilturen ned til Las Palmas, deltagelsen i ARC over Atlanteren og seilasen i Karibia og hjem igjen via Bermuda og Azorene året etter. Det er blitt en morsom bok på nesten 300 sider som alle som drømmer om å krysse Atlanteren sikkert vil ha glede av. Boken er utgitt på Kolofon forlag.


Endelig i Syd - Europa
SINES: Underveis har nådd sydligere breddegrader, etter å ha kjempet oss frem gjennom høststormene, i kulde, regn og vind. En fantastisk følelse!

Les hele reportasjen...........

Underveis i Afrika
ESSAOUIRA: Hyggelige mennesker, korrupte tollere, elendige havner og nydelig mat. Marokko er motsetningenes land, og vårt første møte med Afrika vakte ettertanke.

Les hele reportasjen...........LAS PALMAS: Underveis ligger fortsatt i Las Palmas. Men etter fire uker med jobbing, ser vi endelig slutten. Vi håper å være klare for avreise i løpet av noen dager

Les hele reportasjen...........

Grangjøresegklaria

LAS PALMAS: I det du leser dette har S/Y Underveis heist seil og startet på den lange ferden over Atlanteren. Et verdenshav skal krysses, og et nytt kontinent skal utforskes. Nye kulturer skal oppdages og nye vennskapsbånd skal knyttes.

Les hele reportasjen...........

Mot Den nye verden

Underveis har nå fått opprettet sin egen brukergruppe på Facebook. Dette gjør det mulig for medlemmer av facebook netverket å enkelt kunne gi oss tilbakemeldiner. Dele bilder, film, synspunkter og meninger, tips råd med oss og de andre som følger med oss.
Underveis på Facebook.com

For å opprette en konto hos Facebook er det bare å følge denne linken. Følg så instruksjonene for å opprette en ny bruker. Når man er ferdig med alle innstillingene er det bare å gjøre ett søk etter gruppen Underveis. Åpne gruppen og sjekke ut hva som skjer, hvem som er med og hva som blir sagt. Om du ønsker å bidra med noe eller bare vil vise at du følger med trykker du på "join this group".
Underveis trygt fremme på Trinidad
CHAGUARAMAS BAY, TRINIDAD: Etter 28 døgn over åpent hav har Underveis ankommet Trinidad i Karibien. Selv om vi hadde perioder med lite vind, gikk turen strålende.

Les hele reportasjen...........


CHAGUARAMAS: Underveis med mannskap har kommet vel over Atlanterhavet, og det første verdenshavet er dermed tilbakelagt. En stor begivenhet for oss, selv om turen gikk relativt silkeglatt.

Les hele reportasjen...........

Det første verdenshavet tilbakelagt

Underveis tilbake på vannet
CHAGUARAMAS: Underveis er endelig flott igjen, etter bunnsmøring, drevoverhaling og skrubb og vask. Nå er det ikke lenge til vi er klare til å fortsette ferden.
Les hele reportasjen...........

Prinsessen av Poi
CHAGUARAMAS: Vi treffer mye spennende godtfolk på vår vei. En av dem er 20 år gamle Dominique Pinion fra Cape Town i Sør-Afrika. Hennes hobby er flame spinning, eller såkalt poi!

Les hele reportasjen...........


En beretning om skjønnhet
ST. JOSEPH: Trinidad og Tobago er velsignet med en ufattelig vakker natur. Frodig, irrgrønn og overveldende for en nordmann. Også menneskene her, som opprinnelig kommer fra nær sagt alle verdenshjørner, er vakre.
Les hele reportasjen...........

Travel og trivelig tid på Trinidad
Les hele reportasjen...........
CHAGUARAMAS: Underveis er nå sjøklar igjen, etter et langt og deilig opphold på Trinidad. Vi har rustet opp båten og bedrevet masse journalistikk.

Moder Hanna i Trinidad
PÅ TRINIDAD: Hanna Janson arrangerer hver mandag skandinavisk treff for alle nordmenn, svensker, finner, islendere og dansker på Trinidad med sosialt samvær, bokbytte, kaffe og kaker og informasjon om relevante temaer. Møtene finner sted på Roti Hut på Powerboats Marina. Hanna har selv vært seiler og er rette personen å kontakte hvis man trenger informasjon eller hjelp ovenfor myndigheter, marina eller leverandører. Hun vet det meste, og er hjelpsomheten selv.

Hannas E-mail: little_hanna@yahoo.com


Jula reddet - igjen!
Les hele reportasjen...........
CALI: Vi på Underveis kan se tilbake på atter en kjempekoselig jul. Langt, langt hjemmefra denne gangen. Det ble to Lofotværinger som ble redningen, og vi har hygget oss, spist godt og fått masse julepresanger.
(Foto: Nicholas Buschmann, (3 år) )

Colombia i våre hjerter
CARTAGHENA: Etter syv døgns rask seilas fra Chaguaramas, så vi Cartaghenas skyline i horisonten. Dette ble starten på en måneds rundreise for oss i denne Sør-amerikanske perlen av et land.

Les hele reportasjen...........

ENGLISH
2006
Reportasjer
Sponsorer:
Samarbeidspartnere
Bidragsytere
Hjemmehavn
RØST
2008
siden fra år 2008

Følg oss inn i år 2008 ved å trykke på denne linken
Gjestebok
Reiserute
Prosjektet
Bilder
Kontakt oss
Linker
Båten
Media om oss
Sponsorer
Om oss
2009
2007
siden fra år 2009