ENGLISH
Om oss
Sponsorer
Media om oss
Båten
Linker
Kontakt oss
Bilder

Prosjektet
ReiseruteGjestebok
(Ikke så) Amerikansk Samoa
Les hele reportasjen..............
PAGO PAGO: Amerikansk Samoa er en uoppdaget perle, intet mindre. Muligens avskrekker navnet seilere fra å dra dit. Det er synd. For det er kun i navnet at Amerikansk Samoa er Amerikansk.siden fra år 2006
Her er link til:
Vi tar gjerne imot råd, tips og veiledning angående nettsiden vår, som vi legger ned store mengder arbeid og energi i. Mail oss på:

finni@underveis.net

rune@underveis.net

Ønsker du å vite mere om hva underveis.net er det bare å følge linken under denne teksten. Vi vil prøve å oppdatere nettstedet så ofte vi kan slik at dere som besøker siden får ta del i prosjektet.

Les hele reportasjen..............


Godt Nytt År!
COLON: Vi på Underveis vil med dette få ønske alle våre lesere et hjertelig godt nytt år. Vi er i skrivende stund i Colon i Panama, og venter på å få gå gjennom kanalen. Per 4. januar har vi hatt 280.900 unike sidevisninger på nettsidene våre, noe vi synes er utrolig moro. Vi får også en masse mail og satelitt-sms fra Røst, Norge og hele verden, og synes det er veldig koselig. Vi håper å høre fra dere i 2008 også!
siden fra år 2007
Underveis gjennom Panamakanalen
COLON: Fredag ettermiddag (altså i morgen 8.februar) går Underveis gjennom Panamakanalen, dersom alt går etter planen. Følg oss på webkamera!

Les hele reportasjen..............

Galapagos neste
Les hele reportasjen..............
BALBOA: Underveis har nådd Stillehavet! Vi ligger for tiden i Balboa, der vi tar ombord vann og proviant til ferden mot Galapagos. Vi går rundt og er helt beruset om dagen, og det bare ved tanken på at vi er i et nytt verdenshav.
Vi har krysset ekvator
Les hele reportasjen..............
PUERTO AYORA: Vi har krysset ekvator og 90-lengdegraderslinjen og befinner oss nå på øya St. Cruz i Galàpagos-arkipelet. Her kravler iguanene rundt i gatene, og selv insektene er helt tamme.
Galàpagos – det fortapte paradis
PUERTO AYORA: Galàpagos. Navnet har et sus av eventyr og naturhistoriske oppdagelsesbragder over seg. Og øygruppen er unik, slik også dyrelivet er det. Men på Galàpagos har overbefolkning, masseturisme og introduksjon av fremmede dyrearter gjort at øyene nå står overfor sin kanskje største krise på flere millioner år.

Les hele reportasjen..............

Familiegjenforening på Påskeøya
Les hele reportasjen..............
HANGA ROA: Idet Underveis slapp anker, kimte kirkeklokkene fra land. Det var andre påskedag, 286 år og noen få dager etter at den nederlandske admiral Jaques Roggeveen kom til øya, som første europeer, og gav den dens navn. En time senere fløy flyet med Runes foreldre lavt over hodene våre og landet på flyplassen. Vi hadde nådd Påskeøya!
Pitcairn - Bounty-mytteristenes siste skjulested
ADAMSTOWN: I samme øyeblikk som morgensolen steg opp over horisonten, og myteomspunnede Pitcairn`s Island reiste seg i det fjerne, stoppet plutselig Runes armbåndsur. Etter nesten tre års tjeneste. Tilfeldigheter? Hm. For oss ble i hvertfall oppholdet på Pitcairn uforglemmelig.

Les hele reportasjen..............

17. mai er vi så gla´ i!
TUAMOTU-ARKIPELET: Nasjonaldagen feiret vi mer eller mindre frivillig midt i Stillehavet. Med tog, pølse og stappe, haien Gunnar og sverdfisken Zorro.

Les hele reportasjen..............

Gjesteboka endelig på nett!
PAPEETE: Endelig er vi på nett med vår egen gjestebok! Vi håper at så mange som mulig benytter anledningen til å sende oss en hilsen. Vi setter allerede stor pris på alle mailer og sms vi får, og nå er også dette en mulighet for de som ønsker å gi oss respons. Vi tar selvsagt også i mot ros og ris på gjesteboksidene våre.

Link til gjesteboken


Palangi i paradis
PAGO PAGO: En dag kalte havnekapteinen i Pago Pago opp alle båter i havna med forespørsel om noen kunne tenke seg å dra til den vesle atollen Swains Island, 220 mil lenger nord med forsyninger av proviant. Avreise var så raskt som mulig.

Les hele reportasjen..............


Les hele reportasjen..............
180 GRADER ØST/VEST: Underveis har krysset datotidslinjen. Vi teller nå lengde-gradene baklengs hjemover mot Røst. En ny milepæl for oss. Vi feiret med nyfisket og smørstekt mahi-mahi (gullmakrell) og gjenvunnet ungdom.
Datotids
linjen kryssetKava – Sydhavets tidtrøyte
PORT VILA, VANUATU: I de øde jungeltraktene på øyene i det sørlige Stillehavet er det den mildt narkotiske drikken kava som gjelder. Den beske rotsaften ser ut som og smaker som sølevann, men gir brukeren en salig lykkerus. Mange drikker kava hver kveld, i mangel på annet å gjøre.

Les hele reportasjen..............


Underveis blant kannibaler
MALEKULA, VANUATU: - De kommer til å elske den hvite huden deres, gliser vår mann mens han trekker opp et smil med lange tannhalser og ser på oss med blodskutte øyne. Vi er på tur til øya Malekula i Vanuatu-arkipelet, på jakt etter den siste kannibal.

Les hele reportasjen..............

Følg oss inn i år 2009 ved å trykke på denne linken

RØST
Hjemmehavn
Bidragsytere
Samarbeidspartnere
Sponsorer:
Reportasjer
ENGLISH
2008

siden fra år 2009